vecka 29 John 16:4b - 16:33  HJÄLP I FÖRÄNDRINGEN


Det är för ert bästa som jag går bort.” Förändring kan innebära att man mister något, men det kan också betyda att man får något. ”Hjälparen” betyder mer än mobilen i fickan. Dessutom finns Anden närmare än till och med fickan. Hjälparen fungerar i alla livsområden -  i undervisning, uppmuntran, stöd, vägledning (!) och kraft. ”Det är för ert bästa som jag går bort.”
 
Det är intressant vad Hjälparen ska överbevisa om:
Synd. Observera att många då tänker på felsteg och tillkortakommanden MEN Jesus talar om grundsynden – att inte tro honom. Känns det igen!?
Rättfärdighet. Räddningsgåvan. Förlåtelsen.
Dom: Inte vår utan ”världens furste” som är dömd.
 
Ibland tycker vi förändring går långsamt. ”Världens furste” är ju ytterst verksam i all ondska idag. Jag tror att det var göteborgsprästen Bengt Pleijel som liknande situationen med harpunen som träffar offret. Det dör inte av skottet, men det kommer att ske och vartefter fartyget halar in märker offret att tiden går mot sitt slut. Kanske kan bilden vara en tröst mitt i världens alla våldsdåd. ”I världen får ni lida, men var frimodiga: jag har övervunnit världen.”
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln