v 27 Joh 13:31-14:31 SUPPORTVÄGEN


I en församling en gång (jag säger inte var) tyckte en del människor att det var så skönt att komma till gudstjänst och samlingar för ”det var en sådan annorlunda god atmosfär som gjorde att man trivs”. Det är förhoppnings inte ovanligt, men denna gång fann jag det ändå lite märkligt. Jag visste kanske för mycket om personer och relationer. Ändå blev det en tankeställare. Kanske finns det en sida av kärlek som ändå tränger igenom brustenheten? Erfarenheten säger väl att några få kan sprida en glädje och atmosfär och några få kan ibland förstöra den. Jesus säger i John 1313:34-35: ”Såsom jag har älskat er ska också ni älska varandra. Om ni har kärlek till varandra ska alla förstå att ni är mina lärjungar.”
 
En gång kastade jag en golfboll under predikan – rätt ut i den långa mittgången.
Golfbollen skulle befästa historien om golfspelaren som ville till helvetet. Han trodde nämligen att man hade nedklassat helvetet och att det tvärtom var en bra plats att leva på. Han tog reda på hur man kunde kvalificera sig för helvetet och levde därefter för att garanterat komma dit. När han dog klev han frimodigt mot hissen och hoppades. Jodå, hisspojken pekade nedåt och hissen gick. Golfspelaren hade trott mycket gott om helvetet, men inte detta. Han klev ut i  en sagolikt skön temperatur och på en golfgreen som han inte sett maken till under jordelivet. Böljande gröna sköna gräsmattor.
Han vill genast spela golf och två caddies kom med vagn och klubbor. Guldöverdragna klubbor av yppersta kvalitet.  Väl ute på fältet bad han att få en golfboll. ”Golfboll?” sa de som drog vagnen. ”Ja, jag måste ju ha en golfboll för att spela!” ”Här finns ingen golfboll” blev svaret. ”Va, finns det ingen golfboll i helvetet?”  ”Nej” svarade killarna. ”Det är det som är helvetet!”
 
Denna historia gillar jag. Man kan ha allt med ändå inget. Något fattas. Min kastade golfboll hade trycket: UTAN GOLFBOLL INGEN GOLF John 14:6   
 
 Så påminns vi även om Jesu ord i John 10:10 ”Jag har kommit för att de ska ha liv, och liv i överflöd” (Definitivt finns det då ”golfbollar”..)
Hur ska detta gå till? Supporten är outstanding! Hjälparen, den helige Ande påminner, vägleder och förser! Mer senare i avskedstalet.
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln