Bönen Jesus lärde oss: Fader VÅR/ VÅR Fader

(Vecka 20:s INLÄGG finns under detta om du vill kommentera där så byt till det inlägget!)


Fader VÅR/ VÅR Fader
 
När vi ber Fader vår, utan brådska eller ambition att ”hinna med”, märker vi mer av bönens enorma innehåll. När vi stannar inför ”Fader” hamnar vi i trosdimensionen. Det rinner till kunskap, erfarenheten och medvetenheten om det märkliga att vara barn.
 
Dags för nästa stora insikt. Bönen börjar inte ”Fader min” eller ”Min Fader”. Den börjar i en revolution. VÅR Fader/Fader VÅR.  I ett gammalt nummer av informationsbrevet ”ENAD VÄRLD” (utgiven av Focolare) står det:” Att älska Gud och sina medmänniskor, att återupptäcka Jesu nya bud och önskan att leva som barn till en enda Fader i himlen leder till insikten att alla människor är syskon. Detta synsätt på världen och medmänniskorna kan inte annat än påverka alla livets aspekter.”
 
I detta enda ord ”vår” hamnar vi därmed i kärleksdimensionen. Alltså –tron säger Fader och kärleken säger VÅR. När bönen går in i denna dimension, kommer perspektiven sakta men säkert påverka oss. En särskild kärlek kan växa till, utan hänsyn till vår egna uppgjorda gränser av samfund, kyrkor, grupper osv. En starkare kärlek till familjen – Guds familj. Men inte bara till den. Själva grundförutsättningarna för kristen tro är att Jesus dör för ALLA människor. De som inte tror är potentiella medvetna syskon – om vi vågar ha den synen. Detta är kärlek & tro i unik insikt och utsikt.
 
I mitt minne finns väl bevarat den fantastiska kärleksmarschen (för några år sedan) genom Stockholm vid Jesus festivalen/manifestationen. Hela familjen på vandring med inbjudan till hela Stockholm.
 
Lägger du in denna vila i ordet ”vår” i bönen, kommer det bli förändring. Tack och lov är det Anden som gör allt i sin tid. Det är en tröst OCH rikedom!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln