v 19 John 7:53-8:11  8:12-30 Ljusrik


Var och en går hem till sitt och Jesus går ut till Oljeberget. Ska vi gissa för bön, vila och beredskap för nästa dag? – Den nya dagens undervisningspass blir ju en pedagogisk önskedröm – en dramatik som säkert spelats upp på ett och annat konfirmandläger som en utgångspunkt för diskussion. Men nu är det fråga om vibrerande verklighet.
Som vi läser i vår bok – kvinnan är INTE huvudpersonen. De ville pröva Jesus och få något att anklaga honom för. – Vi använder vår fantasi och tänker oss att vi är där. Lugn ”lektion” byts mot ett grymt fall. Stening föreskrivs – ”Vad säger du?”   Tystnad. Skrivande i sanden och den oväntade uppmaningen. ” Den som är utan synd..”
Tänk att se platsen tömmas – ingen är beredd att kasta den första stenen.
 
Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus” 
Lite reflektion över hur detta drama har ”lösts” under historien och närhistorien kan var lärorikt och otäckt. Jesu lösning är kraftfull i stillhet.
 
Vi kommer få lite påfyllning även i Fader vår/Vår fader. ”Hade ni känt mig, skulle ni också känna min Far…”  - Det var där vi stannade till i de första steget i bönen. Den som lär känna Jesus kommer att upptäcka barnaskapets grund.
 
Notera slutet av vårt avsnitt v30: ”När han sade detta kom många till tro på honom.”
Hmm, varför då?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln