v 18 John 7:1-24, 25-52 Törstig i konflikten?


I sjätte kapitlet tornade det åter upp motsättningar kring Jesus. Samtidigt hoppas jag att du inte missade faktarutan om ”JAG ÄR-orden” på sidan 130 i boken. Här hittar vi kanske konfliktens kärna. Vem är han? Simon Petrus svar på Jesu fråga: ”Inte tänker ni väl också gå?” ljuder genom resten av historien in i våra dagar. Petrus svarar: ”Herre till vem skulle vi gå? Du har det eviga livets ord, och vi tror och förstår att du är Guds Helige.”
 

Diskussionen går vidare i kap 7. Åsikter och debatt mitt i högtiden. Den sista dagen, ”den största den största i högtiden” kommer de berömda orden från Jesus: ”Om någon är törstig, kom till mig och drick. Den som tror på mig, som Skriften säger, ur hans innersta ska strömmar av levande vatten flyta fram.”
 
”Har ni också blivit förledda?” frågar fariseerna.  Nu dyker Nikodemus från kapitel 3 upp… - vilken passning!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln