V 15 John 5:19-47  RELIGION eller RELATION?


I veckan som gått, avslutade och påbörjade jag kurser i ”Bokföring från grunden”. Det är inte egentligen svårt, men det finns en del ord som måste definieras om. Det kan vara svårare när man är äldre. - Vi säger att jag köper in varor, som jag ska sälja. Då är varorna ingen kostnad oavsett om jag betalt dem eller ej. Här brukar en eller annan protestera...
 
Samma sak med vårt innehåll denna vecka.  Vi kan utmanas av bibelorden (igen). Det spelar en viss roll hur våra föreställningar och erfarenheter ser ut. Tro, evigt liv, dom – vi reagerar inför orden, men hur mycket styr våra tidigare föreställningar? Det kan bli en kamp om att ”nollställa” sig för att orden ska kunna få en riktigare betydelse. Vi måste denna vecka också se situationen, att det är de judiska ledarna som är resonemangspartner. Det är inte hinduer eller Medelsvenssons (om det nu finns några).
 
En fråga som vi kanske bör ha med. Religion eller Relation? Religion kan tänkas ge associationer om prestation, regler och system. Relation ger ett annat innehåll..
 
Men som sagt – låt dig inte styras. Fungera som på en vanlig vandring. Se, iakttag, hör och sucka. Men tänk på att en tanke, upptäckt eller ett frågetecken från dig, kan hjälpa någon annan att fundera vidare. Delandet på bloggen är som sagt helt frivilligt, men, det kan vara till glädje för en medvandrare.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln