V 13 John 4:43-54 BEHOV & DRIVKRAFT & ENVISHET


God fortsättning i påskens tecken! Vårt avsnitt är rätt kort denna vecka, vilket kanske är bra för återhämtningen. Jag är tacksam för reflektioner och kommentarer i första delen av kapitlet. Go on.
 
I veckans avsnitt är det rätt nyttigt att fundera över mötet mellan den kungliga tjänstemannen och den Kungliga Tjänaren. Lyssna på orden och sedan vad som händer.
 
Jag vill inte trötta er med sånger i oändlighet, men eftersom det är Påskdagen tipsar jag på denna klassiker ”Celebration Song” med the Fisherfolk från 70-talet. Med tanke på detta med att be i ande och sanning, har jag ett minne av Fisherfolk. Platsen är en aula i Västerås. Det är stor ungdomssamling arrangerad av en frikyrka med deltagare från flera kyrkor. För mig var det tröttande med ”gudstjänstverkstad” med övningar och dirigerat vad som skulle göras och sägas. Den kändes något konstlat. Helst ville jag gå därifrån, men jag visste att Fisherfolk skulle dyka upp – med en grupp innehållande även svenska medlemmar som bott en tid i kommuniteten i Skottland.
När de började spela förändrades allt i aulan. Sången blev till bön och den andliga närvaron var stilla och tät. Jag vet att jag var både förvånad och tacksam. Allt var så enkelt och äkta.
 
Hoppas länken fungerar. Annars kopiera och klistra in på Youtube eller sök på:
Celebration Song Fisherfolk (på youtube)
 
https://www.youtube.com/watch?v=6UAdRXg3stc
.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln