v 10 Joh 3:1-21  Födas på nytt?!?


Från dramatiken i templet – äntligen ett vanligt samtal. Om jag sätter mig där den natten just då Nikodemus söker upp Jesus. Att lyssna till samtalet mellan Jesus och en representant från det högsta judiska rådet kan kännas märkligt. ”Smaka” på konversionen. Nikodemus ställer kanske en fråga i natten som han knappast hade ställt på dagen. Han VILL få kunskap, men har svårt med tolkning utanför sina egna referensramar. Inte så konstigt kanske. Känner vi igen egna frågor vi haft ”på vägen”?
 
Läs gärna om och fundera över den upphöjda ormen i öknen i 4 Mosebok 21:8-9  (och lite runt omkring). Bilden känns igen i läkarsammanhang. Efter detta kommer ju
 ”Lilla bibeln”  Joh 3:16. I verserna efter lilla bibeln finns det tankar om domen och ljuset. Det bör jämföras med vanliga föreställningar kring dom och liknande. Upptäck att Johannes har verkligen ett evangelium (glatt budskap).  – Det finns mycket bränsle den här veckan. Ska man kanske säga som när en präst citerade ett bensinbolags reklam (lite dubbeltydigt): Kloka tankar!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln