v8 Joh 2:1-12 Bröllopet i Kana


Nu lämnar vi Johannesprologen, men vi kommer ändå ha med den vid fortsatta resan.
Vi är inbjudna till bröllop i Kana! Vi kommer aldrig få veta vilka som gifte sig. Förhoppningsvis hade de bra konsulter (släkten) och fick ha en röst med i processen, men ändå var bröllopet något helt nytt. Det finns flera sätt att se på detta bröllop.
Med hjälp av föreläsargurun Kjell Enhager kan vi öva två perspektiv.  Att dissociera eller associera. Kort och förenklat: I det dissocierade perspektivet går jag ur mig själv och intar distans. Som Ted Gärdestad ”Jag vill ha en egen måne”. Där får jag distans och slipper beröras så mycket av mina egna känslor. När jag associerar upplever jag allt  mycket aktivt, vilket både kan vara nyttigt och störande. Inför det alpina åket i en avgörande tävling, bör man kunna dissociera sig för start så att inte panik eller förväntningar förstör allt. – Vad gäller bröllopet i Kana (och andra händelser) så kan vi läsa dem i ”månperspektiv” eller försöka lite mer uppleva att vi är där och känna av paniken när vinet är slut…  
 
En liten tanke bara. You are the boss!

 
Så en liten fundering om kommentarer. Jag/vi lär oss efterhand. Det här som jag skriver blir ett inlägg, vilket kommer normalt varje vecka. Din kommentar behöver varken handla om det jag har skrivet eller vad någon annan skrivit. Det är fristående. MEN: Om du lägger den här veckans kommentarer under mitt senaste inlägg (det här alltså)så blir de lättare att hitta. När du kommer in på bloggen så har du säkert mitt senaste inlägg först. Gå ner till och klicka ”Läs vidare” så kommer kommentarformuläret fram. Där kan du skriva namn/alias , din e-mailadress, som bara jag kan se och sedan skriva din kommentar direkt. När någon skrivit en kommentar står det underst: ”Visa x kommentarer.”  Klicka där så kommer denna veckas kommentarer fram. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln