v7 Joh 1:19-51 Kom och se! / Följ med och se!


Då har vi vandrat en vecka i en ganska späckad prolog med perspektiv och nära händelser.  Ett ord som jag tänkt en hel del på är: ”Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom.” Vilken tragik. Vi träffar på sådana historier i familjekonflikter där ett barn får leva utan att tas emot – fysiskt, psykiskt eller kombinerat. Tanken går också till kristna flyktingar som råkar ut för samma bemötande som de mött i förra hemlandet.
Det sätter spår. Att Jesus fick genomgå det är oundvikligt, men jag ber att få återkomma om det senare.

Nu börjar vi andra veckans vandring. Prologen är inte klar än - så vi får ha tålamod innan vi blir inbjudna till bröllopet i Kana (vecka 8).
 
Jesus får en särskild beteckning (Guds lamm) i veckans avsnitt (Joh1:19-51 sid 30 ff i boken) . På den tiden förstår många beteckningen, Guds lamm, därför att de har mycket av skrifterna i sig. Det ger oss en påminnelse om hur bra det är att ha kunskaper i skrifterna. Med andra ord gör VI rätt som vandrar, reflekterar och får nya kunskaper.
 
Som vi tidigare sett, skriver Johannes annorlunda än de andra evangelisterna. Han är ju sist ut så han behöver inte betona alla händelser som redan är kända. Om man vill se Jesu historia i ett översiktligt sammanhang, finns den mycket spridda filmen om Jesus från Nasaret som utgår från Lukasevangeliet.  (Youtube)
Om du vill se den – kopiera in följande länk i webbläsaren  (möjligen räcker det med att kopiera från och med www….)
https://www.youtube.com/watch?v=UH2w4t-Cj6w
 
Det finns också en App att ladda ner till surfplatta eller telefon. Den heter HOLY BIBLE och man väljer om man vill ha den på svenska. Där kan man växla bibelöversättning, få dagens bibelord osv. I nedre delen finns en meny där det står ”Videor”. Där hittar man samma Jesusfilm med en bra introduktion. (Tack medvandraren som gav mig tipset för en tid sedan!)


Så ett litet praktiskt tips. Vill du se alla kommentarer på rad så klicka först i detta inlägg på "Visa hela inlägget" Om någon har kommenterat hittar du skrivet "Läs alla kommentarer." 
Jag försöker också komma in i bloggens funktioner. Trial and error..

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln