NU BÖRJAR VI


När jag kortfattat skulle beskriva (CV, jobbansökan osv.)hur jag jobbar pedagogiskt, brukade jag beskriva det ungefär så här: Jag gillar helikopterfärder där man antingen börjar högt och ser översiktligt på historia och tankeströmmar och därefter landar i en konkret händelse eller problematik. Eller så börjar man i det konkreta och stiger och får perspektiv. Upp och ner!
 
Inget nytt under solen. I någon mån gör Johannes just detta. En enormt innehållsrik inledning med kosmiska perspektiv. Därefter helikopterlandning: ”Det kom en man…hans namn var Johannes. ” Rakt ner i Johannes döparen – sedan uppstigning och perspektiv osv. Inledningen är lärorik och vi upptäcker redan här Johannes (evangelisten) sätt att skriva. 

Etiketter: följa john 1

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter